Bezglutenowy chleb życia

9 września 2019

Ten chleb jest dla mnie wyjątkowy. Przyrządzam go zawsze wtedy kiedy wiem, że nie mam zbytnio dużo czasu. Nie zawiera żadnej mąki a w dodatku bardzo szybko można go zrobić. Jest bardzo dobry dla diabetyków oraz osób będących na diecie ketogenicznej, a także wszystkich zwolenników diety bez glutenu.

Baza tego chleba składa się z orzechów włoskich, laskowych i migdałów, po około 100g, które mielimy bardzo drobno. Do tego dodajemy już w mniejszej ilości pestki dyni, ziaren słonecznika, siemię lniane oraz mak, dodajemy 4-5 łyżek oliwy z oliwek i 6 jajek. Wszystko dobrze mieszamy, przenosimy do naoliwionej formy. Pieczemy ok. 50 min – spokojnie wystarczy :). Czekamy aż ostygnie i można jeść :).

Komentarze

Kontakt

Jeżeli masz pytania odnośnie organizacji niepowtarzalnych warsztatów, zajęć indywidualnych lub chcesz po prostu dowiedzieć się więcej o projekcie PureYoga, zapraszamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy.

Znajdziesz nas również w mediach społecznościowych